به گزارش پایگاه خبری سپهر ایلام به نقل از خبرگزاری شبستان، زکات فطره و یا فطریه یکی از فروع دین اسلام است که زمان کنار گذاشتن و یا پرداخت آن در غروب شب عید فطر است، شبی که فردایش عید است و اول ماه شوال محسوب می شود.
نظر آیت الله صافی گلپایگانی:
دفتر آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی در اطلاعیهای، میزان زکات فطره و کفاره روزه را به شرح زیر اعلام کرد.
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزهداران گرامی، نظر مرجع عالیقدر آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی، پیرامون میزان زکات فطره و کفاره روزه به شرح ذیل میباشد: مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را بهعنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند.
کفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است و کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام ۶۰ مسکین؛ هرکدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود.
نظر آیت الله مکارم شیرازی:
بر اساس نظر آیت الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۱۰۰ هزار ریال و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۳۰۰ هزار ریال اعلامشده است. مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.
لازم به ذکر است که بر اساس مساله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیتالله مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفر بهاندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) ازآنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است.
در ضمن بنابر فتوای ایشان اگر کسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.
نظرآیتالله جعفر سبحانی:
در اطلاعیه دفتر آیتالله جعفر سبحانی نیز آمده است: زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۱۰۰ هزار ریال و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۳۰۰ هزار ریال می باشد.
نظر آیتالله علوی گرگانی:
براساس اعلام دفتر آیتالله علوی گرگانی زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب (برای هر نفر سه کیلوگرم) که گندم مبلغ ۱۰۰ هزار ریال و برنج مبلغ تقریبی ۵۰۰ هزار ریال است. مؤمنین در انتخاب هر یک از آنها مخیر هستند
- نویسنده : الهام مهدیان
- منبع خبر : خبرگزاری شبستان