به گزارش پایگاه خبری سپهر ایلام، «شهریار عباسی» در نشست و گفت و گوی مجازی اصحاب رسانه و مطبوعات با مدیران دستگاه های اجرایی استان در گروه کار، کرامت و پاسخگویی با تاکید بر اینکه احیای واحدهای راکد یکی از سیاستهای محوری و اساسی دولت در راستای تقویت اشتغال است، افزود: در ابتدای کار دولت سیزدهم، حدود ۴۰۰ واحد تولیدی راکد در استان وجود داشت که تا کنون ۲۲۰ واحد از این تعداد در حوزههای صنعت، معدن، کشاورزی، دامپروری، گردشگری و میراث فرهنگی به چرخه تولید باز گشته است.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی لازم نیز برای احیای ۱۸۰ واحد مانده باقیمانده در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: از محل احیای واحدهای راکد در سطح استان برای یک هزار و ۶۰۰ نفر اشتغالزایی جدید صورت گرفته و استان ایلام در سال گذشته در زمینه احیای واحدهای راکد رتبه چهارم کشور را کسب کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام تصریح کرد: علاوه بر احیای واحدهای راکد، تعداد ۲۲ واحد تولیدی دیگر نیز که توسط بانکها تملک شده بود، از تملک خارج شده که یا به مالک بازگشته و یا در مزایده به سرمایه گذار دیگر واگذار شده و از این محل هم یک ظرفیت دیگر برای اشتغال در استان ایجاد شده است.
عباسی تاکید کرد: حدود ۱۴۸ واحد تولیدی دیگر نیز در استان با برگزاری جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و اختصاص اعتبارات، افزایش ظرفیت تولید پیدا کرده و بر این اساس برای بیش از یک هزار و ۷۰۰ نفر دیگر نیز از این محل اشتغال ایجاد شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام گفت: کل اعتبارات اختصاص یافته از محل تبصره ۱۸ به استان در سال گذشته هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بوده است که در نهایت ۱۰ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال در استان برای تقویت و توسعه طرح های اشتغالزا در استان جذب شد و بر این اساس بیش از سه هزار میلیارد ریال از اعتبارات شناور سایر استان ها جذب شده است.
وی خاطرنشان کرد: امسال هم اعتباری بیش از هفت هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال از محل تبصره ۱۸ به استان اختصاص یافته است که تا کنون یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای ۱۷۶ طرح جذب شده است.
عباسی در ادامه با اشاره به خلع ید کشتارگاه دام صنعتی ایلام، گفت: بازگشت این سرمایه ملی به بیتالمال یکی از کارهای بزرگی بود در استان انجام شد بود و جای تقدیر از حمایت دستگاههای قضایی، امنیتی و انتظامی و استاندار ایلام که عزم جدی برای تعیین تکلیف این کشتارگاه داشتند.
وی بیان کرد: با تلاش مجموعه استان و همکاری دستگاه قضایی در حال حاضر این کشتارگاه از بهره بردار قبلی خلع ید شده و واگذاری آن هم اکنون در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار دارد که امید است که روند واگذاری آن به گونه ای باشد که شاهد فعالیت مجدد این کشتارگاه و تولید آن در راستای ایجاد اشتغال در استان باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام در ادامه با اشاره به اینکه کشتارگاه آبدانان یکی از طرح های مهم این شهرستان است، گفت: حوزه اقتصادی استان تکمیل این طرح را در دستور کار قرار داده اما سرمایهگذار این طرح آن طور که باید و شاید در راستای تکمیل این طرح پیگیریهای لازم را انجام نمی دهد و پای کار نیست.
عباسی ابراز کرد: جلسات متعددی با سرمایه گذار این طرح برگزار شده و در جلسه آخر نیز با تفاهمی که بانک عامل انجام شد، مقرر شد که تعدادی از وثایق سرمایه گذار آزاد شود و وی نیز بخشی از طلب بانک عامل را پرداخت کرده و در راستای تکمیل طرح اقدام لازم را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه از همه ظرفیتهای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای این سرمایه گذار استفاده شده اما تا خود سرمایهگذار نخواهد این طرح به سرانجام نخواهد رسید، تاکید کرد: کشتارگاه ملکشاهی هم اکنون در حال احیاء است، احیای کشتارگاه کارزان نیز در دستور کار است که این طرح نیز بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تسهیلات لازم برای تکمیل این طرح تصویب شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با بیان اینکه تولید مرغ در استان بیش از سه برابر مصرف استان است، خاطرنشان کرد: تکمیل کشتارگاههای صنعتی در استان و تکمیل زنجیره تولید نقش مهمی در راستای ایجا اشتغال و کمک به روند تولید و معیشت مردم استان خواهد داشت.
- نویسنده : ایرج ملکی