به گزارش پایگاه خبری سپهر ایلام،«محمدباقر شریفی» در نشست اصناف و بازاریان این شهرستان که با حضور مدیرکل امور مالیاتی استان برگزار شد، افزود: اصناف و بازاریان این دیار پیشقدم در پرداخت مالیات و موافق پرداخت حقوق دولت هستند.
وی اظهار داشت: اگر مسائلی مطرح می شود، دلایلی همچون عدم رونق کسب و کار، عدم توسعه یافتگی شهرستان بوده و عدم اطلاع رسانی درست از سوی اداره مالیاتی در آگاهی بخشیدن به مؤدیان مالیاتی از قوانین موجود است.
وی با بیان اینکه باید به درستی از ظرفیت اصناف استفاده شود، ادامه داد: نشست های هم اندیشی و آموزشی برای آموزش مالیات در این شهرستان برگزار می شود.
فرماندار سیروان تصریح کرد: اصناف این شهرستان با توجه به اینکه فاقد اتحادیه و اتاق اصناف مستقل هستند، با مشکلاتی از جمله عدم اطلاع رسانی درست و هماهنگی های بازار مواجه هستند.
شریفی با اشاره به اینکه اصناف ظرفیتی بزرگ برای تامین خدمات و نیازهای جامعه است، گفت: دستگاههای اجرایی باید تعامل و اعتماد خود را به این قشر افزایش دهند تا شاهد افزایش قیمت ها نشویم.
شریفی افزود: استفاده از ظرفیت اصناف و بازاریان به منظور تنظیم نظام عرضه و تقاضا و جلوگیری از افزایش قیمتها است و این قشر در مناسبت های مختلف در کنار دولت برای مهار افزایش قیمت ها تلاش خود را دوچندان می کنند.
وی اظهار داشت: اصناف و بازاریان به عنوان یک شبکه بزرگ اقتصادی، مشارکت و همراهیهای خوبی را در دوران انقلاب اسلامی و پس از آن از جمله در زمان ۸ سال دفاع مقدس از خود نشان دادند.
فرماندار سیروان بر تلاش مدیران دستگاههای اجرایی برای افزایش مشارکت اصناف در تنظیم بازار تأکید کرد و ادامه داد: در این حوزه باید اعتماد سازی بیشتری صورت گیرد و نقش اصناف افزایش پیدا کند.
شریفی ستاد تنظیم بازار را از مهمترین جلسات کاری مدیران شهرستان برشمرد و تصریح کرد: برای اثربخشی فعالیتها در این ستاد و حل مشکلات باید از تجربیات گذشته به درستی استفاده شود.
«غلامرضا جنتی» مدیرکل امور مالیاتی استان ایلام نیز گفت: ماهانه از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده، مبالغی به شهرداریها، دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و امور عشایری شهرستان ها پرداخت میشود.
وی افزود: این مبلغ برای شهرستان سیروان استان ایلام در سال ۱۴۰۰ یک و نیم میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵ میلیارد و ۵۱ میلیون تومان بوده و در ۷ ماهه سال جاری به ۵ میلیارد و ۱۲۶ میلیون تومان افزایش یافته است.
جنتی با اشاره به اینکه تلاش می شود که مؤدیان، کمترین فشار مالیاتی را متحمل شوند، اظهار داشت: از مجموع یکهزارو ۲۵۵ مؤدی این شهرستان یکهزارو و ۱۳ نفر از تسهیلات تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم استفاده کردند.
مدیرکل امور مالیاتی استان تصریح کرد: مالیات ۸۴۵ نفر از این تعداد با مبلغ صفر، قطعی و نهایی شد و مالیات تنها ۷۰ نفر مؤدی بالای ۱۰ میلیون تومان بوده است.
گفتنی است؛ در این نشست، شرکت کنندگان نقطه نظرات، سؤالات و دغدغههای مالیاتی خود را بیان و مدیرکل و معاونان اداره کل امور مالیاتی استان و مدیر و کارشناسان اداره امور مالیاتی شهرستان سیروان، پاسخ و راهنمایی لازم را در این خصوص ارائه کردند.
- نویسنده : الهام مهدیان